Search
Search
Close this search box.

Opći uvjeti i pravila poslovanja

Opći uvjeti i pravila poslovanja

Općim uvjetima i pravilima poslovanja definira se postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te načina reklamacija proizvoda koje nudimo na stranici www.odrukopisadocitatelja.com.

Navedeni Opći uvjeti i pravila poslovanja te prodaje i isporuke primjenjuju se na svaku kupovinu na stranici www.odrukopisadocitatelja.com za dostavu po cijeloj Hrvatskoj i u inozemstvo. Svi ugovori o prodaji sklopljeni na www.odrukopisadocitatelja.com bit će na hrvatskom jeziku. Kupci moraju imati 18 ili više godina da bi kupovali na www.odrukopisadocitatelja.com.

Tvrtka Kreacija j. d. o. o. registrirana je pri Državnom zavodu za statistiku pod brojem 4242840.
Matični broj tvrtke Kreacija: 040330565
OIB: 80655055906

 1. Općenito
  Svi izloženi artikli ovise o dostupnosti ili stanju na zalihi. Nastojimo osigurati zalihe svih artikala te ćemo vas upozoriti ako neki artikl nije na zalihi. Ako iz bilo kojega razloga te izvan naše nadležnosti ne možemo nabaviti artikl, ne snosimo odgovornost za to, ali ćemo se pobrinuti da vam artikl ne bude naplaćen.
  Dajemo sve od sebe da što zornije prikažemo sadržaj i izgled proizvoda opisom, informacijama, slikom, ilustracijom, 3D prikazom ili kojim drugim načinom kojim se na što realniji način nastoji prikazati proizvod ne obmanjujuću kupca ni u kojem pogledu. U skladu s time, a pod uvjetom da proizvod ne odstupa od informacija o proizvodu dostupnima kupcu, prodavatelj ne snosi odgovornost ako proizvod nije ispunio očekivanja i/ili zadovoljio potrebe kupca.

Prodaja na stranici www.odrukopisadocitatelja.com regulirana je Zakonom o obveznim odnosima.

 1. Kako kupovati na www.odrukopisadocitatelja.com
  Odaberite artikl i kliknete „Naruči“, „Naruči knjigu na dar“ ili „Posebni uvjeti“ ili možete preuzeti obrazac narudžbenice i poslati nam ga ispunjenog na pitanja@odrukopisadocitatelja.com.

Ako ste kliknuli „Naruči” ili “Naruči knjigu na dar“, ispunite obrazac i kliknite „Pošalji“.

Na e-adresu poslat ćemo vam potvrdu narudžbe i podatke za uplatu. Narudžba je važeća 7 dana od dana naručivanja.

Nakon izvršene uplate, isporučit ćemo vam proizvod na navedenu adresu te poslat ćemo vam račun na vašu e-adresu. Ako vam je potreban račun u papirnatom obliku te ako su vam potrebni dodatni podaci istaknuti na računu poput broja narudžbenice, molimo da nam to naglasite prilikom naručivanja.

Ako budete imali bilo kakvih pitanja u vezi s kupovinom na www.odrukopisadocitatelja.com, molimo vas da nam se javite pozivom na broj +385 (0)97 638 31 43, na pitanja@odrukopisadocitatelja.com ili preko ovog obrasca.

 1. Cijena artikala
  Cijena pojedinoga artikla nalazi se pod pregledom artikla i na stranici artikla. Cijena pojedinoga artikla uključuje PDV. Cijena artikla ne uključuje troškove isporuke jer oni ovise o načinu dostave. Naše artikle šaljemo Hrvatskom poštom te ovdje možete saznati informativni izračun cijene dostave. Želite li da vam naručeni artikl pošaljemo drugom dostavnom službom, obavezno navedite prilikom narudžbe.

Vrijedi ona cijena artikla koja je bila vidljiva u vrijeme kupovine. Sve su cijene trenutačne i redovito ažurirane.

Dostupnost i cijena naših proizvoda podložno je promjenama uslijed rasprodanih zaliha, kao i pogrešnih cijena ili pogrešno istaknutih cijena. U slučaju pogrešne cijene, nastojat ćemo je ispraviti što je prije moguće, a kupcu isporučujemo artikl prema istaknutoj cijeni.

Naše jamstvo cijene vrijedi 30 dana od datuma kupovine i vrijedi isključivo za prodaju preko www.odrukopisadocitatelja.com. Jamstvo cijene ne odnosi se na naše artikle koji se prodaju preko drugih stranica, internetskih trgovina, knjižara ili drugih prodajnih mjesta.

 1. Datum kupovine, datum plaćanja, datum dostave
  Datum vaše kupovine u www.odrukopisadocitatelja.com je datum kada ste nam poslali svoju narudžbu.

Datum vašega plaćanja je datum kada smo zaprimili vašu uplatu na naš žiro-račun.

Naručene artikle dostavit ćemo vam unutar 30 dana od datuma plaćanja.

 1. Plaćanje
  Po zaprimanju vaše narudžbe, na e-adresu koju ste naveli u narudžbenici poslat ćemo vam podatke za uplatu te točan iznos s uključenim troškovima dostave koji trebate uplatiti. Plaćanje možete izvršiti internetskim bankarstvom ili općom uplatnicom. Uplate zaprimamo iz Hrvatske i iz inozemstva no isključivo u kunskoj valuti. Nakon zaprimanja vaše narudžbe, na navedenu e-adresu poslat ćemo vam podatke za uplatu, a po zaprimljenoj uplati ispostavit ćemo vam račun. Račun šaljemo e-poštom na vašu e-adresu, a želite li račun u papirnatom obliku, molimo da to naglasite. Naručeni artikl bit će otpremljen nakon što smo zaprimili vašu uplatu.

Naručene artikle možete platiti i gotovinom prilikom osobnog preuzimanja i to u Banjolama, Medulinu, Puli.

Naručujete li artikl kao pravna osoba, molimo da nam dostavite sve podatke potrebne za izdavanje tzv. R1 računa, uključujući i brojeve internih narudžbenica, Ur. brojeve i sl.

 1. Potvrda narudžbe
  Kada pošaljete svoju narudžbu na e-adresu koju ste naveli u narudžbenici stići će vam potvrda narudžbe.

U trenutku primitka vaše narudžbe sklapa se ugovor između vas kao kupca i nas kao trgovca radi prodaje artikla koji ste od nas zatražili. Narudžbu možete izmijeniti sve dok vam ne pošaljemo podatke za uplatu. Ugovor možete otkazati u sklopu naše politike povrata robe i novca.

Nastojimo osigurati zalihe svih artikala koje nudimo na stranici www.odrukopisadocitatelja.com te upozorit ćemo vas ako neki artikl nije na zalihi, koliko se čeka njegovo dopremanje, odnosno ako nije više u prodaji. Ako iz bilo kojega razloga te izvan naše nadležnosti ne možemo nabaviti artikl, odnosno ne možemo ga nabaviti u vremenu koje vama odgovara, ne snosimo odgovornost za to, ali pobrinut ćemo se da vam artikl ne bude naplaćen.

Ako pokušate kupiti veće količine artikla koji ima ograničenje količine, dobit ćete obavijest kojom ćemo provjeriti da nije došlo do pogreške prilikom ispunjavanja narudžbe te ostvarujete li pravo na kakvu pogodnost. Više o pogodnostima potražite na stranici Posebni uvjeti.

Ako iz nekog tehničkog razloga narudžbu niste mogli poslati posredstvom obrasca za narudžbu i niste dobili potvrdu zaprimanja odnosno informacije o uplati i slanju pošiljke, molimo da nam se obratite izravno na pitanja@odrukopisadocitatelja.com.

 1. Račun
  Nakon isporučivanja vaše narudžbe, e-porukom ćete dobiti račun s informacijama o vašoj narudžbi, adresi isporuke, načinu plaćanja, datumu isporuke, cijeni/cijenama i kontakt-podatke trgovca.
 2. Isporuka
  Kupac je dužan elektroničkom poštom ili pisanim putem obavijestiti Kreaciju j. d. o. o. o bilo kakvoj promjeni osobnih/kontakt podataka najkasnije u roku od 7 dana od nastanka promjene, u protivnom smatrat će se da je dostava valjano izvršena na temelju postojećih podataka.

Uz cijenu artikala, kupac snosi i troškove dostave na adresu navedenu u narudžbenici, osim prilikom osobnog preuzimanja. Naše artikle šaljemo Hrvatskom poštom kao preporučenu pošiljku, paket ili HP ekspres pošiljku, ovisno o težini pošiljke te o roku dostave. Informativni izračun cijene dostave možete potražiti na stranici Hrvatske pošte. Zadržavamo pravo izmjene cijena dostave zbog usklađenja s cijenama Hrvatske pošte.

Želite li ekspresnu dostavu (HP ekspres) obavezno navedite prilikom narudžbe te do kada vaša pošiljka mora biti dostavljena. Želite li da vam pošiljku šaljemo nekom drugom dostavnom službom, molimo da nam to navedete prilikom narudžbe.

Rok isporuke je 3 do 10 radnih dana. Ne snosimo odgovornost o rokovima dostave jer su oni obaveza Hrvatske pošte odnosno druge dostavne službe te ovise o njihovom načinu poslovanja. No, prilikom slanja vaša će pošiljka dobiti referentni broj po kojem ćete ju moći pratiti. Broj pošiljke dostavlja se kupcu na zahtjev.

Pažnja: Ako dostavna služba ne uspije dostaviti vam artikl na adresu (npr. nema nikoga na adresi tko bi preuzeo pošiljku), ostavit će vam pisanu obavijest ili će vas dostavljač nazvati. Pošiljku ćete moći preuzeti u poštanskom uredu od idućeg radnog dana ili dogovoriti dostavu svoje narudžbe uz naknadu koju ćete platiti izravno dostavnoj službi. Iznos ove dodatne dostave ovisi o vašoj lokaciji te će vas o tome obavijestiti dostavna služba prije te dostave. Bude li vas pošiljka duže vrijeme čekala u poštanskom uredu, postoji mogućnost da vam bude naplaćena ležarina.

 1. Usluga povrata i zamjene
  Ako se predomislite ili niste zadovoljni kupljenim proizvodom, možete ga zamijeniti za neki drugi ili zatražiti povrat uplaćenog iznosa (jednostrani raskid ugovora) i to u roku od 14 dana (od datuma isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe) bez navođenja razloga. Uz proizvod koji nam vraćate morate nam dostaviti i ispunjeni obrazac o zamjeni (dostupan ovdje) ili jednostrani raskid ugovora ako tražite povrat novca (obrazac dostupan ovdje) te račun kojim dokazujete kupnju proizvoda kod nas. Račun nam možete poslati na pitanja@odrukopisadocitatelja.com ili kopiju priložite proizvodu koji vraćate. O namjeri povrata ili zamjene možete nas obavijestiti i telefonom na 097/638-31-43 ili slanjem e-poruke na adresu pitanja@odrukopisadocitatelja.com.

9.1. Usluga zamjene

Kada je cijena zamjenskog proizvoda manja, preplaćeni iznosa vraćamo vam na onaj način na koji je ste izvršili plaćanje, a kada je cijena zamjenskog proizvoda veća dogovorit ćemo se oko načina na koji ćete izvršiti doplatu.

Kada zaprimimo proizvod koji nam vraćate, a želite zamjenski proizvod, isporučit ćemo vam ga u roku od 3 do 10 radnih dana od dana kad smo zaprimili vaš zahtjev za zamjenu i proizvod osim u slučaju kada proizvod nije više ili nije trenutačno raspoloživ o čemu ćemo vas obavijestiti. Prilikom povrata potrebno je proizvod vratiti neoštećen na adresu Kreacija j. d. o. o., Banjole, Strane 58, 52100 Pula ili dostaviti osobno na adresu uz ispunjeni obrazac i račun kao dokaz kupnje kod nas.

Kupac je odgovoran za umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda a koje je rezultat njegova korištenja i rukovanja te tada zadržavamo pravo odbijanja povrata.

9.2. Usluga povrata novca

Da biste ostvarili pravo na povrat novca, morate nam poslati ispunjen obrazac za jednostrani raskid ugovora i to prije isteka roka (14 dana od datuma isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe) Obrazac za jednostrani raskid ugovora dostupan je ovdje.

Nakon što smo zaprimili proizvod za koji ste zatražili povrat, u roku od sedam radnih dana napravit ćemo povrat novca na način koji ste naveli u obrascu.

Troškove povrata proizvoda snosi kupac koji proizvod može poslati bilo kojom dostavnom službom na adresu Kreacija j. d. o. o., Banjole, Strane 58, 52100 Pula ili može ga dostaviti osobno na istu adresu.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda.

Prodavatelj je dužan, bez odgađanja, kupcu dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora elektroničkom poštom. Prodavatelj i kupac će se izravno i suglasno dogovoriti o svim pitanjima, a ako kupac nije zadovoljan ishodom može podnijeti privatnu tužbu.

 1. Reklamacije
  Ako bilo koji artikl bude oštećen ili neispravan, molimo da nam se javite na +385 (0)97/638-31-43 ili na pitanja@odrukopisadocitatelja.com.

Kao kupac imate dva (2) mjeseca za podnošenje reklamacije u vezi s dijelovima ili paketima koji nedostaju odnosno koji su oštećeni. Predlažemo vam da pregledate cijelu isporuku nakon što zaprimite artikle.

Kada ste uočili oštećenje ili nedostatak te tražite zamjenu, odnosno drugi proizvod ili povrat novca, molimo da nam pošaljete ispunjeni zahtjev za reklamacije dostupan ovdje uz sve navedene priloge. Vašu ćemo reklamaciju riješiti unutar 30 dana od dana zaprimanja. Predlažemo da reklamaciju šaljete kao preporučenu pošiljku kako biste bili obaviješteni o njezinoj dostavi.

Kada zaprimimo proizvod koji nam vraćate, a želite zamjenski, isporučit ćemo vam ga u roku od 3 do 10 radnih dana od dana kad smo zaprimili vaš zahtjev za reklamaciju osim u slučaju kada proizvod nije više ili nije trenutačno raspoloživ o čemu ćemo vas obavijestiti.

Ako umjesto drugog proizvoda želite povrat novca, novac će vam biti vraćen na jedan od tri načina ponuđena u zahtjevu za reklamacije o čemu ste se očitovali. Molimo da uz ispunjen zahtjev dostavite nam račun te fotografije oštećenja.

Povrat novca i zamjenu uvažavamo i prihvaćamo isključivo uz ispunjen zahtjev za reklamaciju. Obvezujemo se na zaštitu osobnih podataka te se oni neće koristiti u druge svrhe osim u svrhu vođenja evidencije o reklamaciji.

Kupac snosi troškove dostave oštećenog proizvoda osim kada se odlučuje za osobnu dostavu na našu adresu.

Eventualnu pritužbu možete uputiti i preko ODR platforme Europske komisije. Ovo je posebno bitno ako ste stanovnik države članice EU izvan Hrvatske. Vaš prigovor možete podnijeti ovdje.
Kod podnošenja pritužbe važno je da istaknete našu email adresu: pitanja@odrukopisadocitatelja.com.

 1. Pogrešna dostava
  Ako vam pošaljemo pogrešan artikl ili ako bilo koji artikl ili dijelovi s narudžbe na www.odrukopisadocitatelja.com nedostaju, ljubazno vas molimo da nam se javite na +385 (0)97/638-31-43 ili na pitanja@odrukopisadocitatelja.com.

Pokrit ćemo bilo kakve troškove u vezi sa zamjenom ako smo vam poslali pogrešan artikl ili nepotpunu pošiljku.

 1. Podnošenje prigovora
  Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača: u skladu s čl. 10. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14) obavještavamo potrošače da prigovor mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: Kreacija j. d. o. o., Banjole, Strane 58, 52100 Pula ili na e-adresu: pitanja@odrukopisadocitatelja.com.
  Odgovor na vaš prigovor dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.
 2. Rješavanje sporova
  Eventualne sporove prodavatelj i potrošač nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Puli.
 1. Završne odredbe
  Sastavni dio ovih Općih uvjeta i pravila poslovanja su Zaštita osobnih podataka, Privatnost te Izjava o odricanju od odgovornosti. Molimo da sve sastavne dijelove pomno pročitate. Nastavak korištenja ove stranice znači da ste ih pročitali, razumjeli i prihvatili.

Kreacija j. d. o. o. zadržava pravo da bez prethodne najave izmijeni Opće uvjete i pravila poslovanja. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na stranici www.odrukopisadocitatelja.com smatra se da ste upoznati i suglasni s ovim pravilima.

Ažurirano: 24. 5. 2022.

Scroll to Top