Search
Search
Close this search box.

Surađujmo

U našim rukama vaše knjige ožive!

Marijeta Matijaš

COACHING, LEKTURA, UREDNIŠTVO, SAVJETOVANJE

Uvijek sam ih s posebnim užitkom slagala na policama naše kućne biblioteke po veličini, boji, divila se njihovom dizajnu, a posebno umijeću, hrabrosti i odvažnosti autora da svijetu podari zanimljivo, edukativno, korisno ili zabavno štivo.

Danas pomažem autorima da svoje misli, doživljaje, iskustva, znanja podijele sa svijetom i učine ga boljim i bogatijim mjestom. Imate li i vi priču koju želite objaviti?

Svaka knjiga ima dvije svoje priče – onu zapisanu i onu o njezinu nastajanju! Ispričajmo ih zajedno!

Od zaljubljenice u hrvatski jezik do autorice, urednice i lektorice

Moj profesionalni put

Oduvijek sam voljela hrvatski jezik pa sam (logično), nakon srednje škole, nastavila školovanje u tom smjeru. Na Filozofskom fakultetu u Rijeci stekla sam zvanje profesorice hrvatskog jezika i književnosti te nadogradila ga zvanjem lektorice. Neprestano se usavršavam u smjeru copywritingacontent writinga te poslovne komunikacije.

Godine 2014. pokrećem Kreaciju – prvu hrvatsku (samo)izdavačku i produkcijsku kuću koja od samih početaka uspješno surađuje s autorima.Deset godina kasnije “rađaju” se Izvrsne priče d.o.o. koje preuzimaju veći dio poslovanja Kreacije, uključujući pripremu rukopisa za objavu i online knjižaru Pogled u drugi svijet. Moj je cilj pomoći autorima da objave svoje rukopise, a istovremeno zadrže sva autorska i nakladnička prava.

Godine 2017. objavljujem svoju prvu knjigu Mali jezični savjetnik za bolju poslovnu komunikaciju, dvije godine kasnije (2019.) Umijeće javnog nastupa (rasprodano), a već godinu nakon toga (2020.) jedinstveni priručnik na hrvatskom tržištu Od rukopisa do čitatelja. U deset godina rada suradnica sam na više od 100 naslova domaćih i stranih autora.

Upoznajte moje suradnice

Maja Škiljaica

ILUSTRACIJA, GRAFIČKI I WEB DIZAJN, BRENDIRANJE

Ispričati nečiju priču kroz dizajn, jednako je izazov koliko i privilegija. Moći dočarati nečiju viziju, san, suštinu i jedinstvenost, kroz sliku i grafiku, znači udahnuti život nečijim mislima, riječima ali i poslovanju. Baš to je njezina želja i najveća strast – osjetiti puls nečijih želja i oživjeti ih bilo kroz logotip ili predivnu naslovnicu prve knjige.

Tako je nastao njezin Kreativni kotačić, dizajnerski studio u kojem priča, koja sanja biti ispričana, napokon dobiva formu, boju, dušu… i oživi. Brendiranje je zauzelo posebno mjesto u njezinu opusu posla, ali ljubav prema knjigama i mogućnost da se nesputano izrazi pokazalo se kao divan spoj.

Marija Klasiček

PR, MARKETING, OGLAŠAVANJE, COPYWRITING

Marija Klasiček, poduzetnica, spisateljica, glazbenica i kreativka spojila je naizgled nespojivo – umjetnost i poduzetništvo i pokrenula niz uspješnih projekata, od kojih se ističe portal Amazonke.com

Vlasnica i direktorica tvrtke Lion Media j.d.o.o. voli rad s ljudima i bavi se  i snimanjem vlogova vezanih uz razne životne teme, međuljudske odnose i osobni razvoj. O sebi ne voli govoriti mnogo jer je stava da naša djela trebaju govoriti za nas.

Od svih svojih ljubavi, najviše uživa u uredničkom i književnom radu te na to je stavila svoj profesionalni fokus.

Naši partneri

Iz medija

Scroll to Top