Search
Search
Close this search box.

UREDNIŠTVO, LEKTURA, DIZAJN, ILUSTRACIJE, TISAK

Kreirajmo vašu knjigu

Brinemo se da vaš rukopis bude jasan i pravilno napisan, da korice već na prvi pogled privuku čitatelje, a da vi u čitavom procesu bez stresa i neprospavanih noći jednostavno uživate.

Usluge koje svaka knjiga treba

Obrada tekstova

 • Predlaganje promjena, dopuna, izmjena sadržaja
 • Stilsko oblikovanje djela
 • Raspodjela teksta po cjelinama
 • Izrada impresuma
 • Uređivanje literature
 • Priprema teksta za korice i dodataka rukopisu
 • Lektura, redaktura i korektura

Grafička obrada i tisak

 • Priprema probnog prijeloma
 • Izrada knjižnog bloka
 • Obrada fotografija
 • Osmišljavanje i kreiranje naslovnice
 • Prilagodba formatu te vrsti tiska i uveza
 • Kreiranje bar-koda
 • Digitalni i ofsetni tisak

Vođenje izdavačkog procesa

 • Pribavljanje ISBN-a i CIP-a
 • Savjetovanje i dostava adresa potrebnih za slanje obveznih primjeraka
 • Koordinacija svih suradnika
 • Savjetovanje o grafičkom oblikovanju knjige prema formatu, namjeni, vrsti i uzrastu čitatelja

Ilustracije

Neka unikatne digitalne ilustracije crtane rukom uz pomoć najsuvremenije tehnologije oplemene i vašu knjigu!

Pomno planiramo i biramo ilustracije za različite prigode – od bogato ilustriranih slikovnica do nenametljivih ilustracija u stručnoj literaturi, suvremenoj prozi, poeziji ili romanu.

Tehniku crtanja (vodene boje, pastele, grafitno crtanje, grafiti i dr.) prilagođavamo žanru, stilu pisanja, čitateljskoj publici…

Savjetovanje

Prvi se put susrećete sa (samo)izdavaštvom i ne znate odakle početi, kako ćete knjigu legalno prodavati, trebate li štogod registrirati, koliko će vas čitav proces koštati, je li isplativ i kada bi se investicija mogla vratiti…

Sjajno je što već sada realno o svemu promišljate. Sa zadovoljstvom ćemo vam pomoći i dati odgovore na sva vaša pitanja.

Savjetovanje održavamo online (Zoom) u dogovoreno vrijeme. Cijena savjetovanja je 50,00 € /sat.

Želite li saznati kako izgleda samoizdavački proces?

Pogledajte besplatan Masterclass Kako objaviti svoju knjigu

Često postavljena pitanja

Ako se odlučite za samostalnu objavu knjige, vi odlučujete o svemu u vezi s njom – u fazi obrade, promocije i prodaje. Odlučite li se za klasičnog izdavača, u mnogim dijelovima izdavačkog procesa, promocije i prodaje nećete moći sudjelovati, odlučivati i nećete imati kontrolu nad time. Više o prednostima i nedostacima samoizdavaštva naspram tradicionalnog izdavaštva pročitajte u blogu: Samoizdavaštvo vs. tradicionalno izdavaštvo – koja je opcija bolja za vas i vašu knjigu?

Kreacija je samoizdavačka i produkcijska kuća te pruža sve usluge potrebne da jedna knjiga bude objavljena, ali nije izdavač te knjige, već izdavač je sam autor ili njegov poslovni subjekt. No, bez brige, vodimo vas kroz čitav proces izdavanja knjige te podrška smo vam i u promociji i prodaji knjige.

To znači da ćete uz našu pomoć samostalno objaviti svoju knjigu. Po objavi knjige čitava naklada ostaje u vašem vlasništvu i njome raspolažete kako vi želite, zadržavate autorsko pravo i pravo umnožavanja, samostalno dogovarate distribuciju knjige i samostalno ju prodajete što znači da vam može ostati i do 100 % iznosa od prodajne cijene knjige.

Kada odlučite da želite surađivati s nama, poslat ćete nam svoj rukopis na procjenu. (Procjena je besplatna!) Unutar dva do tri radna dana (ovisno o opširnosti rukopisa) javit ćemo vam se povratno s osvrtom na rukopis i procjenom je li spreman za sljedeću fazu te koje su mu usluge potrebne da postane knjiga. Zatim dogovaramo rokove te nakon sklapanja ugovora o suradnji ili potvrdi ponude krećemo s radom.

Ne morate, no ipak preporučujemo da to učinite. Baš zato što znamo koliko je autoru teško pronaći sve osobe koje bi trebale surađivati na njegovoj knjizi, okupili smo tim profesionalaca s pozamašnim iskustvom u izdavanju knjiga kako se vi ni o čemu ne trebate brinuti. Jedino tako možemo garantirati da ćete u konačnici dobiti kvalitetan gotov proizvod.

Ugovorite li paket usluga, možete birati između plaćanja po fazama ili u dva dijela. Odaberete li plaćanje po fazama, ispostavljamo vam račun kako koju fazu (uredništvo, lektura,…) dovršimo. Odaberete li plaćanje u dva dijela, sklapamo ugovor o suradnji te prvi dio plaćate prije predaje rukopisa grafičkom dizajneru, a drugi dio prije objave knjige ili slanje u tisak. Nema skrivenih troškova, sve cijene dogovaramo unaprijed.

Da, već smo surađivali s autorima iz Sjedinjenih Američkih Država, Austrije, Švicarske, Bosne i Hercegovine. Možemo pripremiti vašu knjigu za hrvatsko tržište, ali i za strano. Tako dobivate dvije knjige gotovo po cijeni jedne.

Ne, svi tipovi knjiga dolaze u obzir, no procijenimo li da bi za pojedinu knjigu iz određenih razloga bilo bolje da ju objavi tradicionalan izdavač, uputit ćemo vas na izdavačku kuću koja bi mogla biti zainteresirana za vašu knjigu.

Naravno! Potražnja za digitalnim formatima u svijetu raste. Naravno da i vi želite pratiti trendove, zar ne? Možete ugovoriti uslugu izrade e-knjige (ebook) u epub, mobi i/ili pdf formatu te zvučne knjige (audio book) u mp3 i WAV formatima. Pošaljite nam upit na pitanja@odrukopisadocitatelja.com.

Naravno! Znamo kako se osjećate, zato smo kreirali online tečaj Od knjige do čitatelja koji vas vodi od identificiranja vašeg idealnog kupca do kanala koji su najidealniji da do kupca dođete te prodate mu svoju knjigu.

Naravno! Sve što trebate znati o prodaji, izdavanju računa, provizijama i prodajnim kanalima nalazi se u knjizi Od rukopisa do čitatelja – Kako objaviti, promovirati i prodati knjigu dostupnoj u tiskanom i digitalnom obliku

Pošaljite nam upit na pitanja@odrukopisadocitatelja.com. Odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem roku!

Scroll to Top

OBAVIJEST: Od 22. prosinca 2023. do 10. siječnja 2024. koristimo godišnji odmor te na sve upite odgovorit ćemo kad se vratimo. Zahvaljujemo na razumijevanju!

Jeste li spremni objaviti svoju knjigu?

Pošaljite mi svoj rukopis na BESPLATNU procjenu. Nakon pomnog pregleda poslat ću vam popis usluga potrebnih da objavite predivnu knjigu i krenete u svijet samoizdavaštva.

Molimo ispunite obrazac i javit ćemo Vam se s prijedlogom slobodnih termina