UREDNIŠTVO, LEKTURA, DIZAJN, ILUSTRACIJE, TISAK

Kreirajmo vašu knjigu

Brinemo se da vaš rukopis bude jasan i pravilno napisan, da korice već na prvi pogled privuku čitatelje, a da vi u čitavom procesu bez stresa i neprospavanih noći jednostavno uživate.

Usluge koje svaka knjiga treba

Obrada tekstova

 • Predlaganje promjena, dopuna, izmjena sadržaja
 • Stilsko oblikovanje djela
 • Raspodjela teksta po cjelinama
 • Izrada impresuma
 • Uređivanje literature
 • Priprema teksta za korice i dodataka rukopisu
 • Lektura, redaktura i korektura

Grafička obrada

 • Priprema probnog prijeloma
 • Izrada knjižnog bloka
 • Obrada fotografija
 • Osmišljavanje i kreiranje naslovnice
 • Prilagodba formatu te vrsti tiska i uveza
 • Kreiranje bar-koda
 • Digitalni i ofsetni tisak

Vođenje izdavačkog procesa

 • Pribavljanje ISBN-a i CIP-a
 • Savjetovanje i dostava adresa potrebnih za slanje obveznih primjeraka
 • Koordinacija svih suradnika
 • Savjetovanje o grafičkom oblikovanju knjige prema formatu, namjeni, vrsti i uzrastu čitatelja

Ilustracije

Neka unikatne digitalne ilustracije crtane rukom uz pomoć najsuvremenije tehnologije oplemene i vašu knjigu!

Pomno planiramo i biramo ilustracije za različite prigode – od bogato ilustriranih slikovnica do nenametljivih ilustracija u stručnoj literaturi i romanu.

Tehniku crtanja (vodene boje, pastele, grafitno crtanje, grafiti i dr.) prilagođavamo žanru, stilu pisanja, čitateljskoj publici…

Savjetovanje

Prvi se put susrećete sa (samo)izdavaštvom i ne znate odakle početi, kako ćete knjigu legalno prodavati, trebate li štogod registrirati, koliko će vas čitav proces koštati, je li isplativ i kada bi se investicija mogla vratiti…

Sjajno je što već sada realno o svemu promišljate. Sa zadovoljstvom ćemo vam pomoći i dati odgovore na sva vaša pitanja.

Savjetovanje održavamo online (Zoom) u dogovoreno vrijeme. Cijena savjerovanja je 300 kn/sat.

Želite saznati kako izgleda samoizdavački proces?

Pogledajte besplatni Masterclass Kako objaviti svoju knjigu

Često postavljena pitanja

Ako se odlučite za samostalnu objavu knjige, vi odlučujete o svemu u vezi s njom – u fazi obrade, promocije i prodaje. Odlučite li se za klasičnog izdavača, u mnogim dijelovima izdavačkog procesa, promocije i prodaje nećete moći sudjelovati, odlučivati i nećete imati kontrolu nad time. Više o prednostima i nedostacima samoizdavaštva naspram tradicionalnog izdavaštva opisala sam u blogu: Samoizdavaštvo vs. tradicionalno izdavaštvo – koja je opcija bolja za vas i vašu knjigu?

Kreacija je samoizdavačka i produkcijska kuća te pruža sve usluge potrebne da jedna knjiga bude objavljena, ali nije izdavač te knjige već izdavač je sam autor ili njegov poslovni subjekt. No, bez brige, vodim vas kroz čitav proces izdavanja knjige te podrška sam vam i u promociji i prodaji knjige.

To znači da ćete uz moju pomoć samostalno objaviti svoju knjigu. Po objavi knjige čitava naklada ostaje u vašem vlasništvu i njome raspolažete kako vi želite, zadržavate autorsko pravo i pravo reprodukcije, samostalno dogovarate distribuciju knjige i samostalno ju prodajete što znači da vam može ostati i do 100 % iznosa prodajne cijene knjige.

Kada odlučite da želite surađivati sa mnom, poslat ćete mi svoj rukopis na procjenu. (Procjena je besplatna!) Unutar dva do tri radna dana (ovisno o opširnosti rukopisa) javit ću vam povratno je li rukopis spreman za sljedeću fazu te koje su mu usluge potrebne. Vi ćete zatim odabrati koje usluge želite sa mnom ugovoriti, dogovaramo rokove te nakon sklapanja ugovora o suradnji ili potvrdi ponude krećemo s radom.

Ne morate, no ipak preporučujem da to učinite. Baš zato što znam koliko je autoru teško pronaći sve osobe koje bi trebale surađivati na njegovoj knjizi, okupila sam tim profesionalaca s pozamašnim iskustvom u izdavanju knjige kako se vi o tome više ne trebate brinuti. Jedino tako mogu garantirati da ćete u konačnici dobiti kvalitetan gotov proizvod.

Ugovorite li paket usluga, možete birati između plaćanja po fazama ili u dva dijela. Odaberete li plaćanje po fazama, ispostavljam vam račun kako koju fazu (uredništvo, lektura,…) dovršimo. Odaberete li plaćanje u dva dijela, sklapamo ugovor o suradnji te prvi dio plaćate prije predaje rukopisa grafičkom dizajneru, a drugi dio prije objave knjige ili slanje u tisak. Ne poslujem u sustavu PDV-a te cijene koje vam ponudim su konačne. Nema dodatnih troškova!

Ugovorite li paket usluga, možete birati između plaćanja po fazama ili u dva dijela. Odaberete li plaćanje po fazama, ispostavljam vam račun kako koju fazu (uredništvo, lektura,…) dovršimo. Odaberete li plaćanje u dva dijela, sklapamo ugovor o suradnji te prvi dio plaćate prije predaje rukopisa grafičkom dizajneru, a drugi dio prije objave knjige ili slanje u tisak. Ne poslujem u sustavu PDV-a te cijene koje vam ponudim su konačne. Nema dodatnih troškova!

Ne, svi tipovi knjiga dolaze u obzir, no procijenim li da bi za pojedinu knjigu iz određenih razloga bilo bolje da ju objavi tradicionalan izdavač, uputit ću vas na izdavačku kuću koja bi mogla biti zainteresirana za vašu knjigu.

Naravno! Potražnja za digitalnim formatima u svijetu raste. Naravno da i vi želite pratiti trendove, zar ne? Možete ugovoriti uslugu izrade e-knjige (ebook) u epub, mobi i/ili pdf formatu te zvučne knjige (audio book) u mp3 i WAV formatima.

Ne! Kada je knjiga tiskana ili objavljena u digitalnom obliku, samostalno dogovarate gdje ćete prodavati knjigu i s kime ćete surađivati. S distributerima i prodajnim mjestima samostalno dogovarate uvjete i sklapate ugovor o suradnji.

Naravno! Dobro znam kako se osjećate, zato sam kreirala online tečaj Od knjige do čitatelja koji vas vodi od identificiranja vašeg idealnog kupca do kanala koji su najidealniji da do kupca dođete te prodate mu svoju knjigu.

Naravno! Sve što trebate znati o prodaji, izdavanju računa, provizijama i prodajnim kanalima opisala sam u knjizi Od rukopisa do čitatelja – Kako objaviti, promovirati i prodati knjigu dostupnoj u tiskanom i digitalnom obliku

Pošaljite mi upit na pitanja@odrukopisadocitatelja.com. Odgovorit ću vam u najkraćem mogućem roku!

Jeste li spremni objaviti svoju knjigu?

Pošaljite mi svoj rukopis na BESPLATNU procjenu. Nakon pomnog pregleda poslat ću vam popis usluga potrebnih da objavite predivnu knjigu i krenete u svijet samoizdavaštva.

Molimo ispunite obrazac i javit ćemo Vam se s prijedlogom slobodnih termina