Search
Search
Close this search box.

WRITING RETREAT

Žminj, Istra
proljeće 2023.

Tri dana posvećena pisanju, stvaranju – vama i vašoj knjizi!

Odmor za dušu, odmak od svakodnevice, stresa, posla, obaveza. Vrijeme samo za vas – i vaše stvaranje!

Writing retreat je za vas ako…

 • dugo maštate o pisanju knjige,
 • ne nalazite vrijeme i podršku,
 • nemate iskustva u pisanju knjige,
 • ne znate odakle početi,
 • trebate pomoć u boljem izražavanju i strukturiranju rečenica
 • želite saznati što vam je činiti jednom kad knjiga bude napisana,
 • želite naučiti promovirati svoju knjigu.

Pridružite nam se na jedinstvenom Writing retreatu koji će se održati

na proljeće 2023. (uskoro objavljujemo datume)

u središnjoj Istri, u osebujnom gradiću Žminju, nadaleko poznatom po gastronomskim specijalitetima od istarske tjestenine i domaćeg sira.

Vodimo vas kroz proces pisanja i stvaranja knjige i potičemo buđenje pisca u vama.

Očekuje vas red pisanja i stvaranja, dubokog promišljanja, otkrivanja, kreiranja, učenja, druženja, ali i opuštanja i prepuštanja čarima za sva osjetila kojima Istra obiluje.

Poklonite sebi vrijeme, podarite svojoj knjizi život!

PROGRAM

1. dan
petak

Prvog dana retreata postavit ćemo temelje za pisanje, razjasniti poantu i cilj pisanja i definirati ciljanu publiku – za koga točno pišemo.

2. dan
subota

Drugi dan retreata započinjemo upoznavanjem različitih stilova pisanja i povezujemo ih s različitim žanrovima. Slijedi radni dio – samostalni rad kada radite na svom rukopisu, pišete ga ili razrađujete njegov nacrt. Nakon ručka slijedi kratak pregled svih faza koje rukopis prolazi kako bi postao knjiga, a za kraj upoznat ćemo se s time kako nastaju vizuali za knjigu koji pričaju priču.

3. dan
nedjelja

Posljednjeg dana retreata bavimo se marketingom, konkretnije pisanjem promotivnih tekstova (bloga, PR-a, postova za društvene mreže) te pripremom vizuala koji prate promotivne tekstove.

Smještaj: Villa Benić***

Writing retreat održat će s u kući za odmor Villa Benić*** smještenoj svega sedam minuta vožnje od centra Žminja. Smještaj je raspoređen u dva apartmana s ukupno četiri spavaće sobe – tri s bračnim krevetima i jedna s dva jednostruka kreveta. U dvije sobe dostupna su i dva pomoćna ležaja. Radni dio retreata odvijat će se u kućici kraj bazena. Sudionicima je na raspolaganju i grijani bazen za odmor i opuštanje u vrijeme pauzi.

Lokacija: Žminj, Istra

Writing retreat održat će se u srcu Istre, u gradiću Žminj nadaleko poznatom po čuvenoj istarskoj tjestenini i domaćem siru te kulturnoj i folklornoj tradiciji koju još uvijek čuva.

Njegova geografska posebnost ogleda se u tome što se nalazi na raskrižju puteva koji vode prema svim većim turističkim središtima istarskog poluotoka do kojih se dolazi u svega 30 minuta vožnje.

Cijena

JEDNOKRATNA UPLATA
360 € / 2.712,42 kn

OBROČNO PLAĆANJE
5 x 80 € / 602,76 kn

(Ukupno = 400,00 € / 3.013,80 kn)

* Sva plaćanja moraju biti izvršena najkasnije dva dana prije dolaska. Ne zaprimamo uplate u gotovini.

U cijenu je uključeno:

 • 2 noćenja u dvokrevetnim sobama u Villi Benić (3*)
 • korištenje grijanog (vanjskog) bazena (ovisno o vremenskim uvjetima)
 • 2 doručka
 • 2 ručka
 • 2 večere
 • kava/čaj, zdrave grickalice, voće (neograničeno tijekom sva tri dana)
 • paket dobrodošlice
 • košarica lokalnih specijaliteta
 • ulaznice za špilju Feštinsko kraljevstvo ili za degustaciju u mljekari Latus (ovisno o vremenskim prilikama)
 • boravišna pristojba

(Javni prijevoz do lokacije nije dostupan.)

Voditeljice radionice

Marijeta Matijaš

COACHING, LEKTURA, UREDNIŠTVO, SAVJETOVANJE

Marijeta Matijaš je certificirani holistic writing coach, NLP praktičar, lektorica i urednica, autorica triju priručnika, po struci profesorica hrvatskog jezika i književnosti, dugogodišnja televizijska urednica, voditeljica i novinarka, danas uspješna poduzetnica. Riječi su oduvijek bile njezini alati kojima se najbolje izražavala, koje bi proučavala i analizirala, a komunikacija i osobni razvoj područja od velikog interesa. Spojila je, stoga, naizgled nespojivo – osobnu transformaciju s pisanjem, kreativnim stvaranjem i knjigom kao najboljim i najdugovječnijim medijem koji ne poznaje teritorijalne granice i jezike i koji ostaje kao nasljeđe generacijama koje dolaze.

Maja Škiljaica

ILUSTRACIJA, GRAFIČKI I WEB DIZAJN, BRENDIRANJE

Ispričati nečiju priču kroz dizajn, jednako je izazov koliko i privilegija. Moći dočarati nečiju viziju, san, suštinu i jedinstvenost, kroz sliku i grafiku, znači udahnuti život nečijim mislima, riječima ali i poslovanju. Baš to je njezina želja i najveća strast – osjetiti puls nečijih želja i oživjeti ih bilo kroz logotip ili predivnu naslovnicu prve knjige. Tako je nastao njezin Kreativni kotačić, dizajnerski studio u kojem priča, koja sanja biti ispričana napokon dobiva formu, boju, dušu… i oživi. Brendiranje je zauzelo posebno mjesto u njezinu opusu posla, ali ljubav prema knjigama i mogućnost da se nesputano izrazi pokazalo se kao divan spoj.

Često postavljena pitanja

Automobil možete unajmiti u Žminju (Autocentar Etradex Žminj, Karlov vrt 4, 52341 Žminj, +385/0/52 840 775) i Pazinu (CONTINEO putnička agencija, Trg Male Funtane 7, 52000 Pazin, tel. +385 (0)52 621 045, info@contineo.com.hr // Autokuća ETRADEX d.o.o., Stancija Pataj 45b, 52000 Pazin, Tel.: +385(0)52 622 222) uz obaveznu prethodnu najavu.

Možete doputovati avionom do zračne luke Pula te unajmiti ondje automobil i u 40 minuta autocestom Istarski ipsilon doći ćete do Ville Benić.

Možete doći u četvrtak i iskoristiti dan za razgledavanje i putovanje Istrom u vlastitom aranžmanu. U tom slučaju plaća se nadoplata u iznosu od 100 € / 753,45 kn za jedno noćenje.

S vama može doći član obitelji, no za njega plaćate puni iznos kotizacije. Kućni ljubimci nažalost nisu dozvoljeni zbog mogućih alergija drugih sudionika.

Da, dostupan je wi-fi koji se može koristiti neograničeno.

Ako želite, možete donijeti sa sobom laptop. Ako više volite pisanje na papiru, blok i olovka bit će vam osigurani.

Da, u centru Žminja, samo 7 minuta vožnje od kuće nalaze se banke, ljekarna, pošta i razne trgovine mješovite robe. Izvan centra nalazi se trgovački centar Plodine.

Sva plaćanja moraju biti izvršena najkasnije dva dana prije dolaska. Ne zaprimamo uplate u gotovini.

Da, boravak svih sudionika se prijavljuje stoga molimo da sa sobom ponesete važeći osobni dokument (osobna iskaznica, putovnica, zdravstvena iskaznica).

Ponuda namirnica za doručak, ručak i večeru bit će standardna: mesni i suhomesnati naresci, sir, jaja, peciva, namazi, žitarice, mlijeko, kava, čaj, tjestenina, povrće. U slučaju da ste na posebnoj prehrani (bezglutenska, vegetarijanska, veganska i sl.) ili ste na neke namirnice alergični važno nam je da nam unaprijed kažete kako bismo prilagodili jelovnik vašim potrebama.

U kući su dostupne 4 spavaće sobe (po dvije u svakom apartmanu). U dvije sobe nalaze se bračni kreveti, a u preostale dvije su po dva jednostruka kreveta. U jednoj sobi s dva jednostruka kreveta te u sobi do nje (s bračnim krevetom) nalaze se i pomoćni kreveti – prostrane udobne fotelje na razvlačenje. Sami birate s kime ćete dijeliti sobu ovisno o slobodnim mjestima.

U kući nema jednokrevetnih soba, no ako ne želite dijeliti s drugom osobom sobu/krevet, možete doplatiti smještaj u visini cijene smještaja još jedne osobe kako biste imali sobu samo za sebe.

Sobe nemaju vlastite kupaonice, no ukupno su na raspolaganju tri kupaonice, po jedna u svakom objektu.

Sa sobom donesite samo vlastitu odjeću i obuću te osobni higijenski pribor, a ručnici, plahte, pokrivači, deke, jastuci kao i higijenske i druge potrepštine bit će vam osigurane u kući. Više o opremljenosti kuće možete pronaći ovdje: https://villa-benic.com/hr/smjestaj-2/villa-benic.

Pridružite nam se u predivnoj Istri, ispunite se njezinom čarolijom i obogatite svoj stvaralački svijet neprocjenjivim iskustvom writing retreata.

Scroll to Top

Drago nam je da ćete nam se pridružiti na writing retreatu. Molimo ispunite obrazac i javit ćemo vam se povratno s podacima za plaćanje.