WRITING RETREAT

Žminj, Istra
23 – 25. rujna 2022.

Tri dana posvećena pisanju, stvaranju – vama i vašoj knjizi!

Odmor za dušu, odmak od svakodnevice, stresa, posla, obaveza. Vrijeme samo za vas – i vaše stvaranje!

Writing retreat je za vas ako…

 • dugo maštate o pisanju knjige,
 • ne nalazite vrijeme i podršku,
 • nemate iskustva u pisanju knjige,
 • ne znate odakle početi,
 • trebate pomoć u boljem izražavanju i strukturiranju rečenica
 • želite saznati što vam je činiti jednom kad knjiga bude napisana,

želite naučiti promovirati svoju knjigu.

Pridružite nam se na jedinstvenom Writing retreatu koji će se održati

od 23. do 25. rujna 2022.

u središnjoj Istri, u osebujnom gradiću Žminju, nadaleko poznatom po gastronomskim specijalitetima od istarske tjestenine i domaćeg sira.

Vodimo vas kroz proces pisanja i stvaranja knjige i potičemo buđenje pisca u vama.

Očekuje vas red pisanja i stvaranja, dubokog promišljanja, otkrivanja, kreiranja, učenja, druženja, ali i opuštanja i prepuštanja čarima za sva osjetila kojima Istra obiluje.

Poklonite sebi vrijeme, podarite svojoj knjizi život!

PROGRAM

1. dan petak
23. rujna 2022.

Prvog dana retreata postavit ćemo temelje za pisanje. Razjasniti poantu i cilj pisanja i definirati ciljanu publiku – za koga točno pišemo.

2. dan subota
24. rujna 2022.

Drugi dan retreata započinjemo upoznavanjem različitih stilova pisanja i povezujemo ih s različitim žanrovima. Slijedi radni dio – samostalni rad kada radite na svom rukopisu, pišete ga ili razrađujete njegov nacrt. Nakon ručka slijedi kratki pregled svih faza koje rukopis prolazi kako bi postao knjiga, a za kraj upoznat ćemo se s time kako nastaju vizuali za knjigu koji pričaju priču.

3. dan nedjelja
25. rujna 2022.

Posljednjeg dana retreata bavimo se marketingom, konkretnije pisanjem promotivnih tekstova (bloga, PR-a, postova za društvene mreže) te pripremom vizuala koji prate promotivne tekstove.

Smještaj: Villa Benić***

Writing retreat održat će s u kući za odmor Villa Benić*** smještenoj svega sedam minuta vožnje od centra Žminja. Smještaj je raspoređen u dva apartmana s ukupno četiri spavaće sobe – tri s bračnim krevetima i jedna s dva jednostruka kreveta. U dvije sobe dostupna su i dva pomoćna ležaja. Radni dio retreata odvijat će se u kućici kraj bazena. Sudionicima je na raspolaganju i grijani bazen za odmor i opuštanje u vrijeme pauzi.

Lokacija: Žminj, Istra

Writing retreat održat će se u srcu Istre, u gradiću Žminj nadaleko poznatom po čuvenoj istarskoj tjestenini i domaćem siru te kulturnoj i folklornoj tradiciji koju još uvijek čuva.

Njegova geografska posebnost ogleda se u tome što se nalazi na raskrižju puteva koji vode prema svim većim turističkim središtima istarskog poluotoka do kojih se dolazi u svega 30 minuta vožnje.

Cijena

JEDNOKRATNA UPLATA
2.700 kn redovna cijena
2.200 kn

early bird cijena
(vrijedi do 15. srpnja 2022.)

OBROČNO PLAĆANJE
5 x 600,00 kn

(Ukupno = 3.000,00 kn)

* Sva plaćanja moraju biti izvršena najkasnije dva dana prije dolaska. Ne zaprimamo uplate u gotovini.

 • 2 noćenja u dvokrevetnim sobama u Villi Benić (3*)
 • korištenje grijanog (vanjskog) bazena (ovisno o vremenskim uvjetima)
 • 2 doručka
 • 2 ručka
 • 2 večere
 • Kava/čaj, zdrave grickalice, voće (neograničeno tijekom sva tri dana)
 • Paket dobrodošlice
 • Košarica lokalnih specijaliteta
 • Ulaznice za špilju Feštinsko kraljevstvo ili za degustaciju u mljekari Latus
 • Boravišna pristojba

  (Javni prijevoz do lokacije nije dostupan.)

Voditeljice radionice

Marijeta Matijaš

COACHING, LEKTURA, UREDNIŠTVO, SAVJETOVANJE

Marijeta Matijaš je certificirani holistic writing coach, NLP praktičar, lektorica i urednica, autorica triju priručnika, po struci profesorica hrvatskog jezika i književnosti, dugogodišnja televizijska urednica, voditeljica i novinarka, danas uspješna poduzetnica. Riječi su oduvijek bile njezini alati kojima se najbolje izražavala, koje bi proučavala i analizirala, a komunikacija i osobni razvoj područja od velikog interesa. Spojila je, stoga, naizgled nespojivo – osobnu transformaciju s pisanjem, kreativnim stvaranjem i knjigom kao najboljim i najdugovječnijim medijem koji ne poznaje teritorijalne granice i jezike i koji ostaje kao nasljeđe generacijama koje dolaze.

Maja Škiljaica

ILUSTRACIJA, GRAFIČKI I WEB DIZAJN, BRENDIRANJE

Ispričati nečiju priču kroz dizajn, jednako je izazov koliko i privilegija. Moći dočarati nečiju viziju, san, suštinu i jedinstvenost, kroz sliku i grafiku, znači udahnuti život nečijim mislima, riječima ali i poslovanju. Baš to je njezina želja i najveća strast – osjetiti puls nečijih želja i oživjeti ih bilo kroz logotip ili predivnu naslovnicu prve knjige. Tako je nastao njezin Kreativni kotačić, dizajnerski studio u kojem priča, koja sanja biti ispričana napokon dobiva formu, boju, dušu… i oživi. Brendiranje je zauzelo posebno mjesto u njezinu opusu posla, ali ljubav prema knjigama i mogućnost da se nesputano izrazi pokazalo se kao divan spoj.

Marija Klasiček

PR, MARKETING, OGLAŠAVANJE, COPYWRITING

Marija Klasiček, poduzetnica, spisateljica, glazbenica i kreativka, spojila je naizgled nespojivo – umjetnost i poduzetništvo i pokrenula niz uspješnih regionalnih projekata, od kojih se ističe portal Amazonke.com

Vlasnica i direktorica tvrtke Lion Media, jedna je od osnivačica projekta “The Tribe”. O sebi ne voli mnogo govoriti jer je stava da naša djela trebaju govoriti za nas.

Najviše voli urednički i književni rad, te je trenutno fokusirana na vođenje svojih portala i na rad s rukopisima u novoosnovanoj Biblioteci “Sunce”.

Često postavljena pitanja

Automobil možete unajmiti u Žminju (Autocentar Etradex Žminj, Karlov vrt 4, 52341 Žminj, +385/0/52 840 775) i Pazinu (CONTINEO putnička agencija, Trg Male Funtane 7, 52000 Pazin, tel. +385 (0)52 621 045, info@contineo.com.hr // Autokuća ETRADEX d.o.o., Stancija Pataj 45b, 52000 Pazin, Tel.: +385(0)52 622 222) uz obaveznu prethodnu najavu.

Možete doputovati avionom do zračne luke Pula te unajmiti ondje automobil i u 40 minuta autocestom Istarski ipsilon doći ćete do Ville Benić.

Možete doći u četvrtak i iskoristiti dan za razgledavanje i putovanje Istrom u vlastitom aranžmanu. U tom slučaju plaća se nadoplata u iznosu od 800 kn za jedno noćenje.

S vama može doći član obitelji, no za njega plaćate puni iznos kotizacije. Kućni ljubimci nažalost nisu dozvoljeni zbog mogućih alergija drugih sudionika.

Da, dostupan je wi-fi koji se može koristiti neograničeno.

Ako želite, možete donijeti sa sobom laptop. Ako više volite pisanje na papiru, blok i olovka bit će Vam osigurani.

Da, u centru Žminja, samo 7 minuta vožnje od kuće nalaze se banke, ljekarna, pošta i razne trgovine mješovite robe. Izvan centra nalazi se trgovački centar Plodine.

Sva plaćanja moraju biti izvršena najkasnije dva dana prije dolaska. Ne zaprimamo uplate u gotovini.

Da, boravak svih sudionika se prijavljuje stoga molimo da sa sobom ponesete važeći osobni dokument (osobna iskaznica, putovnica, zdravstvena iskaznica).

Ponuda namirnica za doručak, ručak i večeru bit će standardna: mesni i suhomesnati naresci, sir, jaja, peciva, namazi, žitarice, mlijeko, kava, čaj, tjestenina, povrće. U slučaju da ste na posebnoj prehrani (bezglutenska, vegetarijanska, veganska i sl.) ili ste na neke namirnice alergični važno nam je da nam unaprijed kažete kako bismo prilagodili jelovnik vašim potrebama.

U kući su dostupne 4 spavaće sobe (po dvije u svakom apartmanu). U njih tri nalaze se bračni kreveti, a u četvrtoj su dva jednostruka kreveta. U sobi s dva jednostruka kreveta te u sobi do nje (s bračnim krevetom) nalaze se i pomoćni kreveti – prostrane udobne fotelje na razvlačenje. Sami birate s kime ćete dijeliti sobu ovisno o slobodnim mjestima.

U kući nema jednokrevetnih soba, no ako ne želite dijeliti s drugom osobom sobu/krevet, možete doplatiti smještaj u visini cijene smještaja još jedne osobe kako biste imali sobu samo za sebe.

Sobe nemaju vlastite kupaonice, no ukupno su na raspolaganju tri kupaonice, po jedna u svakom objektu.

Sa sobom donesite samo vlastitu odjeću i obuću te osobni higijenski pribor, a ručnici, plahte, pokrivači, deke, jastuci kao i higijenske i druge potrepštine bit će vam osigurane u kući. Više o opremljenosti kuće možete pronaći ovdje: https://villa-benic.com/hr/smjestaj-2/villa-benic.

Pridružite nam se u predivnoj Istri, ispunite se njezinom čarolijom i obogatite svoj stvaralački svijet neprocjenjivim iskustvom writing retreata.

Drago nam je da ćete nam se pridružiti na writing retreatu. Molimo ispunite obrazac i javit ćemo vam se povratno s podacima za plaćanje.