Blog & novosti

Saznaj sve o samoizdavaštvu, marketingu i prodaji knjige

ilustracije
OBJAVA KNJIGE

Razgovor s ilustratoricom: Kako nastaju ilustracije za slikovnice i knjige

Željela sam saznati više o tome kako ilustracije nastaju, što je potrebno da likovi ožive i koliko truda i vremena taj proces iziskuje.

Iako nam na spomen ilustracija najprije padnu napamet slikovnice, ne krase one samo knjige namijenjene djeci, već i mnogim drugima.

O nastajanju ilustracija razgovarala sam s dragom suradnicom i prijateljicom Majom Škiljaica. Evo što mi je odgovorila.

Pročitaj više »»
urediti tekst
PISANJE

Kako u 10 koraka samostalno urediti svoj tekst

Želite li se posvetiti svojoj knjizi, ali nikako da dođe na red? Writing coaching je ono što vam treba!
Writing coaching odvija se jednom tjedno online preko Zooma u vrijeme koje najviše odgovara i vama i meni. Susret traje 2 sata (120 minuta) od kojih prvih 30 minuta razgovaramo, zatim isključujemo kameru i mikrofon i vi pišete (ili se izražavate na neki drugi način) narednih 60 minuta. Posljednjih 30 minuta razgovaramo o tome kako je bilo, do kojih ste uvida došli i što se sve dogodilo. A dogodit će se puno toga, vjerujte mi!
Nekada ćete ispisati stranice i stranice, nekada ćeš samo sjediti i biti sa svojim mislima, sjećanjima i osjećajima i to je u redu. Možda morate još neke stvari procesuirati. Sve je to dio procesa pisanja, kreiranja, ali i otpuštanja i zacjeljivanja. Ovom vrstom coachinga dobivate baš ono što vam uvijek nedostaje – vrijeme, prostor i podršku!

Pročitaj više »»
objava knjige
PISANJE

5 stvari o kojima autori ne razmišljaju dok pišu knjigu, a trebali bi

Otkad sam pokrenula platformu Od rukopisa do čitatelja, zaprimila sam jako veliki broj upita autora koji su željeli objaviti svoju knjigu. Neki su, zahvaljujući našem razgovoru, odlučili objaviti svoju knjigu, no drugi su shvatili da na taj korak još nisu spremni. I jedno i drugo je u redu!

Kako bih vam pomogla da postanete spremni i objavite sve ono što pišete i stvarate, sastavila sam popis stvari o kojima trebate biti svjesni već sada, dok pišete, stvarate i razmišljate o idućem koraku.

Pročitaj više »»
strah
PISANJE

5 najjačih neprijatelja zbog kojih držimo rukopis u ladici

Objavljivanje knjige izlaže nas javnosti, a javnost ima svoja mišljenja. Često se upravo njih bojimo pa rukopis čuvamo u ladici, skriven od pogleda, mišljenja i kritika jer izlaganje nas čini ranjivima, a nemamo li dobru sliku o sebi, mnogi komentari mogli bi nas povrijediti.
Da biste lakše prevladali strah, upoznajte ga. Donosim vam 5 izvora straha – 5 najjačih neprijatelja zbog kojih držimo rukopis u ladici.

Pročitaj više »»
Scroll to top
error: Content is protected !!

Prije nego odete... povežimo se!

Uživajte uz jutarnju subotnju kavu u zanimljivim informacijama, kreativnim savjetima i inspirativnim razgovorima koji će vam pomoći objaviti, promovirati i prodati svoju knjigu.